Kraamtijd

De eerste week als jullie baby geboren is komen wij regelmatig bij jullie thuis om te kijken hoe jullie het maken. Of het allemaal lekker loopt, of jullie vragen hebben of klachten. We nemen tijd om de bevalling nog eens door te praten, we kijken of de baby het goed doet. We maken jullie nog op dingen attent als de geboorteaangifte, het bezoek van de huisarts, het hielprikje en de gehoortest. Hoewel deze bezoekjes functioneel zijn, zijn ze met name heel gezellig.

De verloskundige die dienst heeft legt de visites af, dat betekent dat zij niet precies weet wanneer ze komt. Maar tussen 13.00 en 15.00 komen wij niet, omdat jullie dan lekker proberen te rusten. In de meeste gevallen zal de verloskundige `s morgens komen.
Als je bezoek hebt terwijl wij komen, dan is het slechts een korte visite, of jij moet aangeven dat het bezoek even van de kamer gaat zodat je kunt zeggen wat jij wilt.

Mochten er problemen zijn of zorgen of gewoon behoefte om te praten over het vader en moeder worden/zijn en je ervaring over de bevalling, dan kun je dit tijdens de visite bespreekbaar maken.