Voorbereiding

Hoewel je bij het krijgen van je 1 e kind het gevoel kunt hebben dat je in het diepe gaat, kun je met een reële voorbereiding een heel eind komen. Er zijn Nederlandse boeken te koop of in de bibliotheek te leen, die een mooi beeld geven van de zwangerschap, de bevalling en het aanstaande ouderschap. Ook op het internet is er genoeg informatie te vinden, zoals www.zwangerwijzer.nl / www.knov.nl 

Zo ongeveer 4x per jaar geven wij een avond die bol staat van informatie over je bevalling. De avond is in Budel in het wijkgebouw óf in Eindhoven. Ruim van te voren laten wij jullie weten wanneer er een bevallings-info-avond is. Ook kun je het lezen in de grenskoerier. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is. Zeker voor zwangere en partner die verder geen cursus volgen willen wij deze avond aanraden. We vinden het fijn om 2 uur lang te vertellen over die grote gebeurtenis die jullie staat te wachten, tijdens de controle kunnen we hier niet zo lang de tijd voor nemen.

Het is ook mogelijk om alleen of samen met de partner een voorbereidingscursus te doen. Er zijn verschillende cursussen, dus kijk maar eens welke je aanspreekt. In ieder geval is een goede voorbereiding het halve werk!

Klik hier: Om te kijken of u klaar bent voor de bevalling.