Waar bevallen?

Nederland is een van de weinige landen waar de thuisbevalling plaatsvindt. Vele landen kijken met bewondering naar onze manier van verloskundige zorg. Zwanger zijn en bevallen is wel heel bijzonder maar een heel natuurlijk en gezond proces. De strenge selectie die wij toepassen op elk moment van de zwangerschap en bevalling maken het verantwoord om thuis te bevallen. We zijn in ons kleine landje altijd dicht in de buurt van een ziekenhuis, dus als er een reden is om naar het ziekenhuis te gaan, zijn we er zo. Als er bij een thuisbevalling complicaties zijn, hebben wij altijd spullen bij ons om jou en  jouw baby te helpen. In je eigen huis kunt je lekker doen wat je wilt, je partner kan zijn/haar gang gaan en wij komen bij jullie thuis, een thuiswedstrijd dus.

Thuisbevalling
Bij een thuisbevalling is het streven dat de kraamverzorgster die bij jouw bevalling aanwezig is ook in het kraambed bij je komt, je kunt dan met haar ook nog over de bevalling praten.

Poliklinische bevalling
Als je bevalt in het ziekenhuis omdat je dat graag wilt, heet dit een poliklinische bevalling. Je huurt een verloskamer, je eigen verloskundige gaat met jou mee en de verpleegkundige van het ziekenhuis assisteert bij de geboorte. Je rijdt met je eigen auto naar het ziekenhuis als we inschatten dat het nog  2 uur duurt voor  de baby geboren gaat worden. Het langste stuk van de bevalling ben je dus (lekker) thuis. Het voordeel van een bevalling in het ziekenhuis is dat als er problemen ontstaan, je niet van huis naar het ziekenhuis hoeft te gaan, omdat je er al bent. De gynaecoloog of de kinderarts die we nodig hebben is niet altijd in “huis“, dus moeten we soms op hen wachten. Het nadeel van een ziekenhuisbevalling is dat je met pittige weeën in de auto moet. Beval je ´s nachts dan mag je blijven tot de ochtend, maar jouw partner moet op een gegeven moment naar huis.

Keuze
Natuurlijk is de keuze aan jullie! Wij vinden het begeleiden van een thuisbevalling in ieder geval erg knus, maar daar waar jij je het lekkerst voelt, daar moet je zijn. Als er verschil van mening is tussen de partners over waar de bevalling plaats vindt, vinden wij de mening van de zwangere doorslaggevend, zij moet het tenslotte gaan doen en niemand anders.

Jullie kunnen kiezen uit de ziekenhuizen in de regio: 

Verder vinden wij het prima als je bij 7 cm ontsluiting weet of je thuis blijft of niet, je hebt dus nog even tijd.

 

Onze mening: als je dan toch met weeën in de auto gaat zitten, laat daar dan een goede reden voor zijn.

>>> Terug